Welkom bij kamerkoor Koriolis

Koriolis is een jong en Gents kamerkoor en probeert in zijn concertprogramma's een open vizier op de koorliteratuur te tonen. We willen enigzins onvoorspelbaar zijn, net zoals de Corioliskracht. Dat tegendraadse krachtje doet rechte banen onverwacht afbuigen tot krommen, en dat translateren wij graag naar de koorwereld. We willen eigenzinniger uit de hoek komen, gaan voor kwaliteit en zoeken graag het minder bekende en meer uitdagende repertoire op.


Komende concerten

O Magnum Mysterium:

Afgelopen Concerten

W|A|R: 17 juni 2017
Dit voorjaar brengen we een volledig nieuwe productie: “W|A|R”, Met muziek van Stefaan Vanheertum en een nieuwe compositie van onze eigenste Andrew Wise. Dit wordt, net zoals ons vorig project een cross-over belevenis. Reserveer alvast in uw agenda!

Eric Whitacre : 1 februari
Ongelofelijk! Eric Whitacre komt terug naar België om het Vlaams Radio Koor te dirigeren, en wie mag er mee op het podium in Gent? Koriolis! Samen met Vivente Voce en het Roeselaars Kamerkoor zingen we het schitterende werk “Sleep”. U kunt deze unieke ervaring meemaken! Door op woensdag 1 februari 2017 naar het concert “Whitacre meets Bernstein” te komen in de Miryzaal. Meer info op de site van het Vlaams Radiokoor.

MN8: 1 december 2016

Les heures du Soir : 25, 26 november 2016
26 november uitverkocht!

WMWW: 1, 2 oktober 2016

Meer Koriolis online

Snuister gerust eens door de foto's en opnames (alle links vind je in het menu links).
Je kan ons ook vinden op Facebook

Koriolis presenteert "Les heures du soir" from Cultuur In Beeld on Vimeo.

Koriolis is een jong en Gents kamerkoor dat in opeenvolgende concertprogramma's een open vizier op de koorliteratuur wil tonen. We willen een beetje onvoorspelbaar zijn, net zoals de Corioliskracht. Dat tegendraadse krachtje doet rechte banen in roterende systemen afwijken, en dat translateren wij graag naar de koorwereld.
Kamerkoor Gent
Koor concert Gent
Joris Derder
Vocaal ensemble
Coriolis
Vokaal ensemble
O Sun
Die Nacht